Gymlib Logo
Gymlib Logo

Our catalog of brands

result

About this gym

Tai-Chi? Al eens van gehoord maar u weet niet exact wat het is? Dan zal niemand beter dan Danny Tant u een eerste ervaring kunnen bezorgen, ofwel bent u een ervaren Tai-Chi persoon en dan zullen de jaren ervaring van Danny u nog meer bijbrengen dan u al weet!

Hier de woorden van Danny Trant waarom hij lessen Tai Chi Chuan is gaan volgen bij Liu Wai Sang. ‘Wat mij aansprak bij hem was zijn pogingen het traditionele Chinese gedachtegoed te vertalen naar ons westers denkmodel. Hij leerde mij voeling krijgen met mijn lichaam en zijn energieën en de invloed van de omgeving hierop. Liu liet mij ervaren dat een flexibel, ontspannen en gebalanceerd lichaam zorgt voor een flexibele, ontspannen en gebalanceerde geest. Vanuit deze invloeden probeer ik steeds lichaam en geest aan elkaar te koppelen. Bij een lichamelijke ongemak probeer ik linken te vinden met mijn emotionele/relationele toestand. Een psychisch of emotioneel ongemak probeer ik te koppelen aan (subtiele) lichamelijke gewaarwordingen. Het spreekt voor zich dat deze invloeden ook mijn begeleiding kleuren.’

Tai-Chi is dus een vorm van meditatie in beweging of interne krijgskunst die uit China komt. Het is een discipline waar het de bedoeling is om alle bewegingen zo langzaam mogelijk uit te oefenen. Je moet je lichaam helemaal onder controle houden en zo je innerlijke energie ‘bevrijden’.

Je belt wel best om een afspraak te maken, +32 474 38 48 29, ofwel kan je ook een mailtje sturen naar danny.tant@telenet.be . Altijd wel vermelden dat je met Gymlib komt. De lessen gaan door in Het Middenlokaal van het Sociaal Huis.

Opgelet, om uw aanwezigheid te valideren, is het verplicht om uw pas te valideren via GPS (eenmaal in de buurt van de zaal) en deze bij de receptie te tonen. 

Gymlib wenst u een aangename Tai-Chi sessie!

Activities available

Combat sports

Practical information

Address

Danny Tant Wichelen

16A Margote

9260 Wichelen

Schedule

Du Monday till Friday

08:00 till 20:00

Saturday et Sunday

09:00 till 18:00